fbpx

Блог про зрозумілу дерматологію

Ласкаво прошу в мій блог, зі мною ти зможеш розібратися в найскладніших питаннях шкіри

Тетяна Мартиновська,

(автор, дерматолог, терапевт)

У моєму блозі ти знайдеш багато корисної, професійної інформації.

У тебе є запитання? Записуйся на консультацію і ми зможемо вирішити всі проблеми з твоєю шкірою, які тебе турбують.

Статті в блозі:

Відмінності дорослої шкіри і шкіри новонароджених

Шкіра є одним з тих органів, який першим зустрічається з навколишнім світом після народження. Саме тому вона має ряд відмінностей в будові і функціях від шкіри дорослої людини. Навчися розуміти шкіру свого малюка, щоб допомогти їй правильно формуватися і зберегти здоров'я для дорослого життя.

уход за коже младенцев фото

Важливі особливості догляду за шкірою новонародженого

Молодим батькам часто допомагають у догляді за малюком бабусі і дідусі, але скільки людей стільки й думок, як це правильно робити. Інформація в статті дасть можливість розібратися в сучасних медичних рекомендаціях по догляду за новонародженими і доведе викладену інформацію, враховуючи важливі функції шкіри.

Фізіологічні зміни шкіри новонароджених

Після народження і перші кілька місяців життя шкіра дитини активно пристосовується до нових умов навколишнього середовища. Такі перетворення іноді супроводжуються видимими змінами. На шкірі можуть проявлятися висипання, скоринки, зміни кольору і тд. Навчися розуміти, які зміни є нормальними для даного віку, а які потребують лікування.

Пограничні зміни шкіри новонароджених

Пограничні зміни шкіри новонароджених, це такі стани, які рідко зустрічаються у дорослих, їх розвиток пов'язаний з особливостями будови шкіри дитини і вимагають пильного спостереження, корекції догляду за малюком і досить часто лікування. Навчися розуміти, які зміни є нормальними для даного віку, а які потребують лікування.

Важливість і значення бар'єрної функції шкіри

Шкіра - один з важливих органів нашого організму. У неї досить багато важливих функцій і завдань. Бар'єрна функція шкіри - це, свого роду, щит, який регулює взаємодію з навколишнім світом, проникнення всередину і назовні води, іонів і різних зовнішніх подразників. Розібравшись, як працює бар'єрна функція, ви зможете зрозуміти, як зберегти вашу шкіру здоровою.

Особливості засобів для очищення шкіри

Очищення перший і важливий етап у догляді за шкірою обличчя і тіла. Основою для сучасних очищувальних засобів шкіри завжди є поверхнево активні речовини (ПАР). Так чи страшні ПАР, коли ми читаємо їх на етикетках, які види їх бувають і в чому відмінності і на які компоненти ще потрібно звернути увагу? Знайдіть відповіді для себе.

Особливості засобів для зволоження шкіри

Навіщо потрібно зволожувати шкіру, як працюють компоненти в засобах для зволоження, які вони бувають, можливі небажані ефекти зволожуючих засобів і вибір зволоження за типом шкіри. Знайди для себе відповіді на ці питання в короткому огляді особливостей зволожуючих засобів.

Крем от загара фото

Особливості сонцезахисних засобів

Сонце - це джерело життя для нашої планети і, безумовно, для її жителів також, це стосується і людини. Але все добре має бути в міру. У цій статті ви дізнаєтеся, що може статися з шкірою при тривалому перебуванні під прямими сонячними променями, і як ми можемо вберегти себе від негативних наслідків.

100% vegan натуральная косметика фото

По-справжньому 100% натуральна косметика по догляду за шкірою.

Ви знали, що існує 100% натуральна косметика, абсолютно не містить синтетичних компонентів? Використання таких засобів для очищення здатне зберегти здоров'я шкіри, збільшити природне розмаїття мікробіома, зменшити потребу в додатковому зволоженні. Ці ефекти були підтверджені в трьох університетах Великобританії.

Значение микробов в нашей жизни (фото)

Мікроби в житті людини, що таке мікробіом.

Існує близько 100 трильйонів бактерій, пов'язаних з людьми. І можна з упевненістю говорити, що людина на 40% складається зі своїх клітин, а на 60% з бактерій. Люди! Ми люди тільки на 40%, в іншому ми носимо на собі і в собі величезну кількість мікробів і взаємодіємо з ними.